Fórum - Téma


Zlobí tah motoru


Fórum Almera N15 Zlobí tah motoru

Informace o modelu: Nissan Almera N15



2011-10-11 14:26:02

Ahoj, mám momentálně problémy s chodem plynu a výkonem auta. Začalo to asi před dvěma týdny:

  • při rozjezdu auto neochotně zabírá na jedničku, jako bych jel se zataženou ruční brzdou, musím pořádně sešlápnout plyn, více než dřív, aby se auto rozjelo
  • když jedu a chci udržovat rychlost na rovince pouze mírně sešlápnutým plynem, jde cítit, že tah od motoru občas vynechává a jakoby záškuby do plyn. pedálu, jakmile sešlápnu plyn více, záškuby zmizí
  • nejvíce to jde cítit při 2000-2500 ot./m na 4ku a pak při rozjezdu na 1čku a zřetelné jsou záškuby při mírném plynu
  • dle mého pozorování to dělá až se zahřeje motor na provozní teplotu
  • jakmile přeřazuji, tak auto při vyřazení rychlosti někdy zřetelně cukne
  • při zařazené rychlosti a jízdě z kopce tam kde jsem i dřív musel brzdit, abxh nejel v obci moc rychle tak dnes spíš musím přidávat plyn, auto pořád zpomaluje
  • při konstantní rychlosti na rovince občas cítím do pedálu, že motor vynechává cca na vteřinu +/- pak zase táhne
  • startuje bez problému, klidové otáčky při studeném motoru 1600, při zahřátém cca 800-850. Žádné divné zvuky slyšet nejsou, pouze mám pocit že auto trošku víc vibruje od motoru.

Nemáte někdo nápad od čeho by to molho být ? Napadl mě problém v zapalování, ale netuším, abych pravdu řekl. Díky za případnou radu...

NO_HITS  
Laďa
2011-10-11 17:27:58

Neuvedls co máš za motor, za kastlu kolik to má nalítaný atd a nemáš to ani v profilu tak mě to připomíná jak kdybys napsal, hádej co mám teď schovanýho za zádama, doplň si to prosímtě v tom profilu ať se tímto příště nemusíš zdržovat

řekl bych že to bude víc věcí, jako špatná spojka, zatuhlý brzdy a ten volnoběh je divnej, já mám při studeným motoru otáčky tak 1400 a po zahřátí 700-800 a to mám 1.6 ... nechcu tě strašit ale ten motor bude asi mít něco za sebou

2011-10-11 19:15:31

Omluvám se, mám motor 1.4GX 64kW rv. 1997, nalítáné má 260 000, práve už uvažuju že povalí do šrotu, ještě jedna velká invetsice a odstavím ho. V bazošu říkali, že je to v podstatě neprodejné. Jinak ty otáčky jsou divné, po nastartování to udělá těch 1600/min a občas to poskočí na 1400 a pak hned se vrátí na 1600, ale to nedělá pravidelně.

NO_HITS  
Laďa
2011-10-11 20:15:18

to vypadá na nějáký zanesený nebo špatný čidlo , ve 260tis pokud jsou skutečný tak by ten motro měl být teprv ,,zaběhlej,, :D , pokud to není celý shnilý tak by se oprava měla vyplatit, bohužel s tímto nemám zkušenosti , snad někdo z kluků poradí, pokud bys to chtěl dat do šrotu , napiš jaký máš světla, přední nárazník a jestli máš vzadu origo repro .. vzal bych minimálnějednu věc z toho :D


Odpovědět