Fórum - Téma


Sunny N14 - nejede


Fórum Sunny Sunny N14 - nejede

Informace o modelu: Nissan Sunny



2008-01-22 22:11:12

Zdravím nissaňáci :) chci vás požádat o radu. Už nějaký čas řeším problém s mým Nissanem Sunny N14 92' (1.4 SLX 16V sedan), když jsem jezdil, tak při normálním pomalém zrychlování (např. při 30km/h přeřadit na 3, při 50km/h na 4 ..atd.) to jelo normálně, ale jakmile sem chtěl motor točit do vyšších toček tak se začal dusit, netáhnul a začal cukat... no tak sem si řekl že to bude dělat karbec (řízený karburátor) a že ho vyčistím, no tak sem zašel k sousedovi (automechanik) no a rozdělali sme to. Karbec byl plný bordelu (drobné kousíčky gumy), nalisované těsnění na pístku akcelerační pumpy bylo úplně rozpadlé, stejně tak jako ten jeden těsnící kroužek (5x1,2), který v tom karbecu je. No tak sem u Nissana objednal origo pístek akcelerační pumpy (mimochodem 1200,-Kč) no a ten těsnící kroužek se origo sehnat nedá, takže se mi ho podařilo sehnat v jedné prodejně s těsněním. No a tak sme to tam všechno naházeli a složili a vypadalo to, že to jezdí v pořádku (teda chvilku), potom se mi začalo zdát že to pokračuje a dělá dál... no a tak sem si řekl, že vyměním palivový filtr, který tam byl ještě původní z fabriky :D no a tak sme na to skočili ale vzhledem k tomu, že nebylo čas čekat na origo filtr, tak sme tam dali filtr z feliny, který tam seděl jak "prdel na hrnec" a oki to jezdilo s tím. Jenomže to problém nevyřešilo... Dneska ta cesta už vypadala dost krutě, že sem se bál jestli vůbec dojedu domů, jak to nechutně cukalo a nechtělo jet, dokonce mi to jednou když sem zpomalil u žel.přejezdu stačilo chcípnout než sem přeřadil z trojky na dva... Sem domluvený, že rozděláme znova ten karbec a vyčistíme a zkontrolujem jestli se snad nerosypal ten těsnící kroužek co se tam dával nebo co já vím... Tak se chci zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenosti s něčím podobným, či nějaké nápady čím by to mohlo být, co by to mohlo dělat... :)

2008-01-23 14:36:50

na těchto autech dělá dost problémy věšechny ty malý hadičky za motorem, kup si v metráži tu tenkou hadiočku avše vyměn - možná to pomůže.

2008-02-07 10:27:33

jjn.. nad tím sem taky přemýšlel.. už sem teda koupil novou hadičku tak to zkusím co nejdřív vyměnit... ještě si říkám jestli by to třeba nemohlo být něco v elektrice ?? cívka nebo něco podobnýho ? ...

2008-02-09 21:03:46

Ahoj s tema hadickam je to pravda a navíc jsou tam ventilky podtlakove a staci aby byla praskla a je to

2008-02-27 07:47:03

Zdravím pánové, tak sem teda vyměnil všechny ty podtlakové hadičky které tam byly, mimochodem tam byli dva druhy hadiček(asi to někdo už měnil) a většina z nich byla rozpraskaná, povolená apod...tak sem koupil metr DN4, ale nějak sem je podcenil,tak tam vlezly metry dva. Mno vyměnil sem teda co šlo a opětovnou zkouškou - fyzicky prstem jsem na hadičce,která vede do "vacuum motor" zjistil,že onen podtlak tam je,ba co líp je silnější než byl předtím...Nějak teda usuzuji, že "Temperature sensor" je tedy asi taky v pořádku. Přesto dnes cestou do práce sem tedy zkoušel jak jede a.... řekl bych že rozjezd je lepší, snad i nějak výkonově se to zlepšilo... ale pořád, když se rozjíždím a šlápnu na plyn aby auto zrychlovalo, tak to sem tam cukne, nemá "plný" výkon, je to takové docela "mrtvé" a sotva jede... Ale nevím čím to, řekl bych, že někdy jede líp a někdy zase blbne víc... Prosím o vaše další návrhy ... Moc děkuju... jak sem už uváděl - píst akcelerační pumpy co je v karburátoru je daný nový, včetně onoho O-kroužku...Motor je to 1,4 16V a označení by mělo být GA14D...

Ještě teda jedné věci sem si všimnul. Když sem to měl rozdělané, tak jak je ona "páka" vedoucí k akcelerační pumpě- není na ní pružinka, která ji tlačí "dolů" ?? - potom tedy ten píst akcelerační pumpy nahoru ?? Protože jak sem viděl, tak já tam žádnou pružinku nemám (přesto že podle otlačení usuzuju že tam asi byla) a jaký to může mít vliv pokud tam není ???

Díky moc za vaše rady...

2009-01-20 11:30:26

Zdravím. Mám Sunnyho 2l.D r.v. 2000 combi. Poslední tři měsíce řeším stejný problém s tím, že auto nejde do otáček. Někdy mi to jede na 5 rychl st. jen 80 a na dálnici je to katastrofa.

Vyměnil jsem palivový filtr, vzduchový, měl jsem sundanej výfuk a pořád nic. Asi tedy zkusím povyměňovat hadičky, ale jsem z toho zoufalý. Pavel

2012-06-29 20:34:28

škoda,že na tuto otázku nikdo neodpověděl,protože jsem zjistil,že mám tu pružinu taky prasklou.

2012-09-05 17:17:06

Zdarec,

já zas řeším cukání při prvním rozjedu.Stačí to trochu zahřát a auto jede krásně.

Vitol

2012-09-05 17:21:54

Vitol mam podobne problem, akorat ze dokud se to nezahreje, tak to proste chcipa

2012-09-05 21:12:42

ptal jsem se borca co dělá v NISSANu a jen kroutil hlavou že neví a nechce dělat POKUS - OMYL

2012-09-06 07:13:18

vitol: a co máš za motor? jestli to dělá jenom než se zahřeje tak to může být např. čidlo teploty chladící kapaliny pro ECU.

2012-09-06 21:37:51

dark.rider - motor je 1,4 benzín ale čidlo teploty chladící kapaliny pro ECU to také není pač je nové.


Odpovědět